GalerijaXII Pozorišne igrarije 2012.

DVANAESTE POZORIŠNE IGRARIJE

U organizaciji Predškolske ustanove „Naše dete” od 22. do 24. maja održane su Pozorišne igrarije koje su, kao i svake godine okupile veliki broj onih koji su došli da podrže male glumce.

U toku ove trodnevne manifestacije videli smo petnaest predstava – dvanaest u izvodjenju šabačkih vrtića i tri gostujuće (vrtići iz Banja Luke, Bijeljine i Kragujevca) a na daskama koje život znače bilo je oko tri stotine mališana. Smenjivale su se bajke, legende i komedije u kojima su svi uživali – i glumci i publika.

Svoje oduševljenje malim glumcima, kolegama i roditeljima nije krila ni direktorka Predškolske ustanove Marica Vuletić: “Sve ovo stvorili smo kroz igru, a samim radom deca su stekla samopouzdanje i sigurnost – komunikativniji su i slobodniji. Od njih će možda jednog dana neko i postati glumac. Takodje, raduje me ovako veliki odziv roditelja jer znam da se tražila karta više.“

I ove Igrarije pratila je GODIŠNJA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA DECE, postavljena u Karađorđevoj ulici, ispred Stare robne kuće.