AktuelnoEdukacija dece u saobraćaju

17.03.2015. 14:22

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Šapca intenzivno radi na smanjenju broja žrtava saobraćajnih nezgoda. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, organizovan je niz aktivnosti u Šapcu - tribina u okviru kampanje "Još uvek vozim", predstava za decu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", a održana je i sednica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja. 

Predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić naglasio je da su deca i budući mladi vozači danas bili u fokusu pažnje.
- Važno nam je da edukujemo decu i mlade, jer je to jedan od načina da ih zaštitimo u saobraćaju. Skoro polovina dece, nastradale u saobraćaju u našoj zemlji, bili su putnici u vozilu. To ukazuje na važnu ulogu koju imaju roditelji - vozači. Mladi vozači uzrokuju više od 15 odsto saobraćajnih nezgoda. Zato je važno da ih edukujemo i upozorimo na opasnosti. Naš osnovni cilj je da povećamo bezbednost, smanjimo broj nezgoda, nastradalih i povređenih i sačuvamo živote, a ovo danas je samo deo naših brojnih aktivnosti, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca i predsednik Saveta Nemanja Pajić.

Predstavu "Pažljivkova pravila u saobraćaju" gledala su i deca iz vrtića na Letnjikovcu.