AktuelnoВредна донација Еуробанке и Фондације "Ана и Владе Дивац" вртићу Снежана

12.12.2017. 09:55

Захваљујући хуманитарном пројекту “Велико срце”, који реализују Еуробанка и Фондација “Ана и Владе Дивац”, наш вртић “Снежана” добио је ново игралиште, а Основна школа “Јован Цвијић” из Дебрца реконструисане учионице и део крова. Представници Фондације “Ана и Владе Дивац” и Еуробанке били су гости Шапца, Предшколске установе “Наше дете” и вртића “Снежана”, а поводом ове вредне донације одржана је конференција за новинаре у Градској кући, уз програм који су, у част гостију и донатора, приредили малишани из овог вртића.
-Свима нам је данас велико срце, због овог вредног поклона који нам дарују Еуробанка и Фондација Дивац. Ово игралиште неће само улепшати наш простор, него ће и допринети здравијем расту и развоју наше деце – нагласила је Сандра Мићић, директорка ПУ “Наше дете”.
Фондација “Ана и Владе Дивац” и Еуробанка годинама са успехом раде на овом пројекту казала је Жељка Ћирић Јаковљевић из Еуробанке.
- Ово је наш 43. пројекат који реализујемо заједнички. Веома се радујемо што ће овај поклон унапредити услове за одрастање најмлађих захваљујући нашој доброј сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац – истакла је Жељка Ћирић Јаковљевић.
Велико задовољство пријемом у Шапцу изразила је Ана Кешал, директорка Фондације “Ана и Владе Дивац”.
- Пре свега желим да захвалим граду Шапцу на овом дивном, топлом пријему и програму који су нам приредили малишани. Игралиште које смо донирали користиће 250-оро деце и то нас веома радује. Ово је година солидарности, па позивам све да се укључе и коришћењем платне картице створе услове да помогнемо што већем броју деце и младих. Драго ми је што град Шабац улаже велика средства у децу, јер су нам она приоритет – рекла је Ана Кешал, директорка Фондације.
У име града Шапца на донацији је захвалио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
- Захвалан сам Фондацији “Ана и Владе Дивац” и Еуробанци на овој вредној донацији у име града, али и свих родитеља и наше деце.
Драго ми је што су деца њихов избор, јер град Шабац велику пажњу поклања деци и младима. Град годишње из буџета издвоји више од 400 милиона динара за функционисање и рад Предшколске установе, што је око 15% укупног буџета и довољно говори о томе колико су нам деца важна. Ново игралиште коју су опремили наши донатори улепшћае одрастање нашим малишанима, па још једном захваљујем и Еуробанци и Фондацији Дивац, који на прави начин показују своју друштвену одговорност и припадност заједници – поручио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Пројекат “Велико срце” Еуробанка и Фондација “Ана и Владе Дивац” покренули су 2010. године, а на овај начин омогућена је реконструкција више од 40 вртића, бројних просторија у школама и здравственим установама.

О значају ове донације и радости малишана у прилогу РТВ Шаба:
http://www.sabac.tv/vesti/21106/donirano-igraliste-vrticu-snezana