AktuelnoСви вртићи спремни за 1. септембар - другари добро дошли!

31.08.2017. 14:40

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић данас са сарадницима данас је посетио вртић "Милица" наше Предшколске установе и разговарао о предстојећем почетку школске године, капацитетима и условима боравка деце.
- Вртић “Милица” је један од три нова објекта Предшколске установе “Наше дете”. Овде укупно имамо три васпитне групе које обухватају 54-оро деце јасленог узраста и тако је и адаптиран. Више од 500 малишана је уписано након конкурса који је био отворен за нову радну годину. Знатно се број увећао јер су се у току прошле године реализовале нове обуке рада и нови програми који су у знатној мери томе допринели. Током лета сви вртићи су били отворени, доступни деци, али се у исто време радило на адаптацији и реконструкцији наших објеката. У “Пролећу” смо реконструисали кров, а радило се и у другим објектима, где год је било потребно. У вртићу “Слобода” адаптирана је једна соба за стручне сараднике и разговоре са родитељима, а такав простор смо обезбедили и овде у “Милици” - каже Сандра Мићић, директорка Предшколске установе “Наше дете”.
Председник Скупштине града Шапца изразио је задовољство посетом нашем вртићу.
- Ово је један од вртића којима смо проширили мрежу Предшколске установе и обухват деце. У разговору са руководством установе сазнао сам да су завршени сви радови на реконструкцији и адаптацији објеката и да су вртићи спремни за почетак нове школске године. Реконструкцијом објекта у Прњавору, у сарадњи са Фондацијом Новака Ђоковића створиће се услови за боравак 3.500 малишана у нашим вртићима. Овај број илуструје одговорност и значај овог посла, због чега град за предшколско образовање издваја више од 400 милиона динара, што је више од 15% градског буџета града – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.