AktuelnoИграчке с душом - о изради дидактичког материјала на ТВ Шабац

26.07.2017. 20:20

- Важно је да се деца играју играчкама које покреће машта, а не батерије - поручиле су, гостујући у емисији "Шабачка хроника" ТВ Шабац Слађана Личанин Макевић, васпитачица у нашем вртићу "Маша" и Ивана Мишић, васпитачица у "Бајци".
Оне су говориле о радионицама чији циљ је израда дидактичког материјала прилагођеног потребама деце, креативном ангажовању, сарадњи са родитељима и радости деце која кроз игру свет откривају и упознају на најлепши начин.
Дидактички материјал се израђује на основу стручних усавршавања и искустава наших васпитача, као и на основу сагледавања потреба деце у складу са њиховим узрастом, а има вишеструку улогу у дечјем развоју - доприноси стимулацији фине моторике, која је веома важна за писање, развијање пажње, концентрације, стрпљења, координацију између ока и руке, спретност шаке и слично. Наше васпитачице истакле су да је ручно израђен материјал резултат добро осмишљених радионица као и одличне сарадње са родитељима, који показују спремност у прикупљању материјала као и у изради различитих предмета.