AktuelnoПријем председника Скупштине града Шапца за наше васпитаче

04.05.2017. 13:52

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић данас је приредио пријем за главне васпитаче и руководство наше установе. Повод за овај пријем је велики јубилеј који се ове године обележава у нашем граду – 130 година предшколства.
Пријем председника градске Скупштине је велико признање за наш досадашњи рад, израз поштовања традиције, али и обавеза да настојимо да даље унапредимо развој предшколског образовања и васпитања у нашем граду – рекла је Сандра Мићић, директорка наше установе на пријему у Градској кући.
Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца истакао је значај који наша установа има.
Ови људи раде одговоран посао, а ово је начин да скренемо пажњу на то и изразимо захвалност у име свих Шапчана који су одраставли и одрастају у нашим вртићима. Град Шабац нема листу чекања, има квалитетну бригу о најмлађима, а о томе колико је то за град важно говори и податак да град годишње из буџета за боравак деце у вртићима издвоји око пола милијарде динара или 15 % укупних буџетских средстава – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Предшколска установа у граду располаже са 18 вртића, међу којима су и три нова у којима је своје место пронашло 220 малишана. На сеоском подручју је 38 група, а улажу се напори да сва деца остваре право на једнаке услове за школовање и развој.